SL-Eternal-Journey

Jan Westerhof

Nederlands

De Hollandse kunstenaar studeerde schilderen en grafiek, aan de academies in Arnhem en Kampen. Hij is o.a. gefascineerd door de natuur, in al zijn verscheidenheid. Zijn vroegere werk werd hierdoor  ook vooral geïnspireerd en betitelt hij zelf als: “Landschappen van de Geest”.

Zijn eigen Bewustzijns ontwikkeling vind zijn vervolg in de series onder de veelzeggende titel: ‘Birds and Butterflies Out of the Blue’ en ‘Soulflowers’.

Hij ziet het leven steeds meer als een transformatie proces, hetgeen ook in zijn laatste werk sterk tot uitdrukking komt.

Hij volgde diverse cursussen op dit gebied waaronder Avatar. Hij is afgestudeerd als Tekentherapeut. Tevens is hij docent tekenen en schilderen.

Jan exposeerde diverse malen in binnen- en buitenland, waaronder in Amsterdam, Praag en New York. Zijn werk is opgenomen in zowel particuliere als in collecties van bedrijven. Tevens maakt hij in overleg werk in opdracht. Prijzen op aanvraag.

Eén van de dromen van Jan Westerhof is om het licht en de emoties van zijn werk met zoveel mogelijk mensen in de wereld te delen (the ‘WesterWonderWorld’). Om dit mogelijk te maken zoekt hij contact met mensen die een grote expositieruimte (of museum) weten met een serene en open atmosfeer.

Daar dit werk alleen in een passende ambiance tot zijn recht komt. (eventueel een gebouw met drie verdiepingen, gezien de drie verschillende stadia van het geheel).

Als u geïnteresseerd bent in de schilderijen of het exposeren ervan, één van de cursussen, of wilt u een persoonlijke afspraak maken dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

tel. (038) 454 29 76, email: info@westerwonderworld.nl of via het formulier op de ‘Contact‘ pagina.

Bedankt voor uw bezoek,

… voelt U zich vrij om te reageren onderaan deze pagina …

English

The Dutch Artist Jan Westerhof studied painting and engraving at the academies of art in Arnhem and Kampen. He is, amongst others, fascinated by nature in all its different appearances. His earlier work is mainly inspired by it.

Jan entitles this work as “Landscapes of the Soul”. His own Path of Awareness is expressed in the series of art shown at this site. This work has the meaningful title: “Birds and Butterflies Out of the Blue”. Just like this last work shows, Jan sees life more and more as a transformation process.

He followed different courses concerning life and transformation, like Avatar. Jan is also a graduated Drawing Therapist and a Teacher in Drawing and Painting.

His work has been shown at national and international exhibitions and is found in both private and business collections.

Jan Westerhof’s dream is to share the light and the feeling of understanding and connection he experienced in making these paintings, with as many people as possible all over the world.

To make this happen he is looking for people who have exhibition space, with a serene and open atmosphere.

Jan is also available for requests, he will work closely with you to create the art you are looking for. If you are interested in Jan’s work or in workshops or courses, please contact him at:

Phone: +31 (0)38 454 29 76, email: info@westerwonderworld.nl or the ‘Contact‘ page.

Thanks for your visit,

… feel free to leave a comment at the bottom of this page …

Media-Expo-New-York-Agora-Gallery
Media Expo New York Agora Gallery
Media-foto-Jan

Gedicht van de Soefi-dichter Rumi:

Kunst

In Uw Licht leer ik hoe te minnen
In Uw Schoonheid hoe te dichten
U danst binnenin mijn hart
waar, niemand U kan zien
Maar soms vang ik een glimp op
Uit die glimp ontstaat mijn kunst

Media

Nederlandse vertaling Expo Agora Gallery NYC recensie:

Jan Westerhof’s voornaamste doel is kunst te creeren die de innerlijke mens aanspreekt. Hij bereikt dit via werk op papier in acryl, pastel en andere middelen die etsen lijken op de oppervlakte van het leven, vage aankondigingen van objecten en zuivere verschijnselen (bijvoorbeeld beweging) die meer bedoeld zijn om iets aan te duiden en op te roepen dan letterlijk te verbeelden. Iets in Westerhofs techniek doet denken aan het uitsnijden van de bast van een boom en hoe een meerzijdig object kan worden voorgesteld door een behoud van energie waar bij met minder meer wordt onthuld. Westerhof is geneigd het leven te zien als een transformatieproces – en transformatie is nooit statisch, maar altijd actief en levend. Dat is de logica die doordringt in de energie van Westerhofs compositie, die nooit belast voelt door de zwaarte van detail die alleen kan registreren wanneer een object zich gesetteld heeft in een staat van quasi-bestendigheid. De kleuren die Westerhof kiest zijn bedrieglijk, daar zijn opzettelijk gewassen tinten plaats maken voor licht juist wanneer je dat het minst verwacht.

Reacties en berichten

 • Mooi Jan! THOU WHO ART THE LIGHT PAINTS FLOWERS OF LOVE UPON THE EVER BLUE SKY!

  Bodhi Ajit Luminous
 • Beste Jan, Je schilderijen maken een Bijzondere, 'eigen' indruk, en ik wens je veel succes met het creëren van nieuw en indringend werk. Goede groet, Joost Zwagerman

  Joost Zwagerman Schrijver en kunstrecensent o.a. bij De Wereld Draait Door
 • Param over het werk van Jan: Je gaat naar een museum en soms zie je een aansprekend beeld.Op de website van Jan staat op elke pagina wel een 'flabbergasting' beeld dat je bij de lurven pakt en via je ogen een pijlsnelle weg boort naar je innerlijke wereld, hij voert je mee naar een totaal andere wereld dan de onze, maar toch even herkenbaar. Je wordt betoverd en getransformeerd achter gelaten. Het zichtbaar innerlijke krachtige lichtbeeld vormgegeven vanuit een duidelijk herkenbare signatuur, daar is Jan een ware meester in. Het werk sabelt zich een weg regelrecht in de lichtziel van de toeschouwer, dan verricht het pijlsnel zijn functionele toegepaste healingswerk. Hart groet Param

  Param (Collega-Vriend-Schilder)
 • Beste Jan, Het onpersoonlijke universele Licht schijnt door in jouw werk. Niet het werk van 'Jan', maar het werk dóór 'Jan' heen, als een dagelijkse reminder van de Werkelijkheid die we zijn, Geest en Eén dansend in het Licht. Dank je...

  Annelies
 • Hey Jan, Mooi werk op je site, Zal het vast goed doen in New York. Gefeliciteerd met je expositie. Dat is een succes op zich. Om daar een galerie te vinden in 's werelds meest competitieve kunst scene... Veel succes, Max Westerman

  Max Westerman o.a. RTL correspondent in de USA
 • Dear Jan, I did watch the video, Jan a Message for America on your website. Your artwork is very beautiful, the music was a great fit, and I loved how everything faded to light at the end. I also liked the imagery of the Holy Spirit watching over the United States. What a beautiful message and symbol! Thank you so much for putting it together. Have you put it up on YouTube yet? That might be a great place to disseminate it. Keep up the great work

  DavidPaul
 • Beste Jan, Gefeliciteerd met jouw aanstaande expositie in een van wereld's erkende kunstcapitools! Wie weet, éen dezer dagen staan jouw schilderijen naast éen van Pollak... Met Bewonderende Groeten, Sigurd

  Sigurd
 • Beste Jan, Ik heb even de gallery bekeken in New York en dat ziet er schitterend uit. Ik hoop ook voor je dat de tentoonstelling een groot succes mag worden. Met vriendelijke groet, Galerie Art Bleijenberg Kasper Bleijenberg

  Kasper Bleijenberg Galerie Art Bleijenberg
Stuur een email

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een mail en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.