Ruime keuze om te werken aan Staande ezels of verstelbare tafels (en tafel-ezels), voor een optimaal resultaat

Schildercursus-Zwolle-Colourado-1

Schildercursus  Zwolle Colourado

Onder de naam Colourado (staat o.a. voor kleurrijk en veelzijdigheid) worden er cursussen tekenen en schilderen gegeven voor beginners en gevorderden. (zie tijden etc. hiernaast) Door Jarenlange ervaring in vele stijlen,  word er met vrijwel elke techniek en op elk terrein lesgegeven (zie o.a. afbeeldingen)

Extra Service:
* o.a.  Inhalen les mogelijkheden, * Papier en doeken in de les verkrijgbaar * 10% korting op ander materiaal bij Busch & vd Worp
* Kunstbibliotheek’/geschiedenis gebruikt voor info in de les, Naslag/Inspiratie etc. Diverse inspirerende tijdschriften/foto-materiaal  voor inspiratie/ideeën
* Er kan gewerkt worden aan Staande grote Ezels, Tafel, of Tafelezels, naar keuze  * deelname aan Exposities (voor de liefhebber)

Beginnerscursus

In een beginnerscursus wordt aan mensen die geen of nauwelijks ervaring met tekenen en schilderen hebben, op een eenvoudige maar degelijke manier de mogelijkheid geboden hiermee kennis te maken. Ook heel geschikt voor mensen die al schilderen maar eindelijk eens de Techniek grondig willen leren.

In deze lessen wordt aandacht besteed aan verschillende onderdelen als lijn, vorm, toon, compositie, perspectief, kleurenleer etc. Op deze wijze wordt een Gedegen basis gelegd voor verdere ontwikkeling. Deze cursus is gezien ook de resultaten door de jaren heen, heel effectief hiervoor. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken.

schildercursus Dalfsen

Vervolgcursus

Aansluitend kan men doorstromen naar een Vervolgcursus, waarin de nadruk wordt gelegd op het verder ontwikkelen van de techniek van met name Acryl-, of (Geurloze) Olieverf , of H2Oil, Aquarelverf en/of pastel. Ook kan met dit materiaal worden geëxperimenteerd.

Gevorderden cursus

Voor Gevorderden bestaan er verschillende mogelijkheden: Er kan gewerkt worden via opdrachten, b.v, model/portret, landschappen, dieren, etc. maar er bestaat ook de gelegenheid om met zelfgekozen onderwerpen of thema’s bezig te zijn, ook op een abstractere manier. Al doende wordt zo een eigen ‘stijl’ ontwikkeld en steeds meer vorm gegeven aan de eigen belevingswereld. Uitwisseling van ervaringen en bespreking van het werk vormen ook een belangrijk onderdeel hierbij.

Verder bestaat de mogelijkheid om op een wat intuïtieve of spirituele manier te werken. Het ontwikkelen van techniek, maar zeker ook de individuele creatieve ontplooiing, staan steeds centraal.

Materialen waarmee gewerkt kan worden, zijn o.a. potlood, houtskool, inkt, (pastel)krijt, acryl-, olie- (met Reukloze terpentine of op Waterbasis liefst), of aquarelverf en gemengde technieken. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor Individuele deskundige begeleiding. De mogelijkheid bestaat om te schilderen aan tafel evt met Tafelezels of Staande ezels, inloop vanaf 15 minuten voor aanvang les. Indien er ruimte genoeg is, is een inhaal les mogelijk. Dit alles afgestemd op de behoefte en meest geschikte werkwijze voor het te maken werk.

Regelmatig wordt het gezamenlijk gemaakte werk geëxposeerd. (voor de liefhebbers)

Locatie: Cyclamenstraat 14, 8013 XK Zwolle

Voor meer informatie en/of opgave: 06-16030151  of via het formulier op de ‘Contact‘ pagina.

 

Schilder Cursus Colourado: ** Start nieuwe cursussen in September

* Er is momenteel nog plek * (Instroom in de cursus later is  evt . mogelijk, indien er plek is)

Zie voor cursusmogelijkheden, en inhoud , pagina  hiernaast links 

Lestijden:

Ma. middag        14.00 – 16.00       *7 okt.
Ma. avond           19.30  – 21.30      23 sept.

Di. avond            19.30  – 21.30       24 sept.
Do. avond           19.30  – 21.30       26 sept.

Kosten: 10 lessen , (vanaf 23 september ) 170  Euro , Beginners 180  Euro (incl. papier en verf ,  koffie en thee voor alle deelnemers inbegrepen)
Svp tijdig aanmelden. Vanaf *7 okt. start er een korte cursus van 8 lessen op ma. middag . Kosten 150 euro .

Inhalen van een les, is binnen het zelfde blok meestal wel mogelijk
meer Info/opgave: tel. 06-16030151  email: info@westerwonderworld.nl of via het formulier op de ‘Contact‘ pagina.

***  Volgende Cursus Start vanaf Begin Januari 2020***,  svp tijdig aanmelden

Ateliers-Cyclamenstraat

Werk Cursisten:

Een kleine selectie uit de vele mogelijkheden, zowel figuratief als abstract.

Het persoonlijke werk van mij, dat u op deze site ziet, staat niet symbool voor de cursus. Ik heb  echter een gedegen basis als fijnschilder, (zie early work bij series)  en ik heb me in diverse stijlen, en technieken verder ontwikkeld. In de lessen  wordt ook indien gewenst heel realistisch , maar ook abstract gewerkt, met nadruk op techniek, en eigen creatieve ontwikkeling. In alle disciplines is er steeds een deskundige en Persoonlijke begeleiding:

Stuur een email

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een mail en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.